O nama

"Studio Rosanna" je novootvoreni pedikerski salon sa dugogodišnjim iskustvom.  Specijalizirani smo za:

  • Pregled i dijagnozu stopala

  • Sanaciju uraslih noktiju

  • Obradu kurjih očiju

  • Uklanjanje natisaka i zadebljine kože stopala

Osim pedikure pružamo usluge:

Manikure

Depilacije

Korekcije i farbanja obrva

debeli nokti

Prije                                 Poslije

Pogledajte stopala i otkrijte skrivene bolesti. Uočite li neku od ovih promjena, vrijeme je za uzbunu:

1. Nokti su pomalo utonuli, udubljeni poput žlice
Može se raditi o nedostatku željeza, odnosno anemiji. Osim udubljenja noktiju, možda je vidljivo bljedilo prstiju i kože. Ili su nokti krhki, a noge često hladne. Umor je prvi znak anemije, zatim nedostatak daha, vrtoglavica i glavobolja.

2. Dlačice sa stopala su nestale
Možda je riječ o lošoj cirkulaciji, koja je posljedica vaskularnih bolesti. Kad srce više ne može pumpati dovoljno krvi u ekstremitete, uglavnom zbog oštećenja arterija, krv dobivaju važniji dijelovi tijela. Dlake su prve kojima je uskraćen dotok krvi.

3. Povremeni grčevi u stopalima
Nagli grčevi mogu biti, recimo, posljedica tjelovježbe i dehidracije. No, ako se javljaju često, možda ne unosite dovoljno kalcija, kalija i magnezija. Trudnice u trećem tromjesečju posebno su osjetljive zbog smanjene cirkulacije u stopalima.

4. Rana na tabanu koja ne zacjeljuje
Ovo može biti jasan znak dijabetesa. Zbog povišene razine šećera u krvi, dolazi do oštećenja živaca stopala, pa i male ogrebotine prođu neopaženo. No, ako to zanemarimo, može doći do razvoja infekcije, pa čak i gubitka stopala. Muči li vas i snažna žeđ, često mokrenje, pojačan umor, zamućen vid i nagli gubitak kilograma, odmah posjetite liječnika.

5. Hladna stopala
Ovome su posebno sklone žene. Možda nije ništa, a možda se radi o štitnjači. Jedan od mogućih uzroka, i to kod oba spola, je loša cirkulacija. Ukoliko vas muče i neki drugi zdravstveni problemi, to svakako spomenite svom liječniku.

6. Zadebljali i žuti nokti okrenuti prema dolje
Gljivična infekcija pali i žari ispod površine nokta. Ovo može bez boli trajati godinama. Kad postane vidljivo, infekcija je već uznapredovala i može se proširiti na druge nokte, pa čak i one na rukama.

7. Naglo povećanje palca
Vjerojatno giht. Da, ova bolest još uvijek opterećuje ljude, pa čak i one mlađe od 65. Ovo je oblik artritisa do kojeg dovodi previše mokraćne kiseline. Nakupljanje ove kiseline i stvaranje kristalita posebno je izraženo u 'hladnijim' dijelovima tijela, a palac je tako daleko od srca i stoga jedno od 'hladnijih' mjesta.

8. Utrnulost oba stopala
Ovo može biti znak periferne neuropatije. Glavni uzroci su dijabetes i zloupotreba alkohola. No, ona može biti izazvana HIV infekcijom, lijekovima koji se uzimaju protiv HIV-a ili drugim zdravstvenim problemima. Faktori rizika uključuju višu razinu virusa u organizmu, dijabetes, starost preko 50 godina te alkoholizam. Drugi faktori rizika jesu korištenje kokaina ili amfetamina, kemoterapija, tiroidna bolest ili nedostatak vitamina B12 ili E. Ovaj neugodan osjećaj može se javiti i na rukama.

9. Bolni i ukočeni zglobovi nožnih prstiju
Reumatoidni artritis je degenerativna bolest zglobova, koja se najčešće prvo osjeti na manjim zglobovima, kao što su oni na nožnim prstima ili na rukama.

10. Rupičasti nokti na nogama
Mogu ukazivati na psorijazu. Ova kožna bolest dovodi i do razvoja sitnih rupica na noktima. Nokti su zadebljali, a mogu imati i žute ili smeđe mrlje. Okolna koža može biti suha, crvena i upaljena.

Trajni lak Pronail

Stolica za pedikuru
Lakovi koje koristimo:

Nail_lacquer cosmetics
Catrice cosmetics
Catrice cosmetics